Kehribar Taşı Özellikleri ve Faydaları

0

Kehribar Taşı (Amber Stone)

Özellikleri ve Faydaları

Kehribar diğer adıyla Amber, bir çam türünün fosilleşen reçinesidir. Bugün süs eşyası ve takı yapımında kullanılan açık sarıdan kızıla kadar çeşitli renklerde yarı saydam ve kolay kırılabilen bir fosildir. Bir yere gömüldüğü zaman ufak cisimleri kendine çekme özelliği kazanabilen bir taştır.

En fazla çıkarılan yerler Baltık Denizi, Burma, Lübnan, Sicilya, Meksika, Romanya, Kanada, Dominik Cumhuriyeti, Polonya, Atlantik’tir. Baltık Denizi’nden (Polonya) çıkarılan baltık kehribarı, yüzyıllardan beri kadınların süs eşyalarından en gözde sayılan taşlardan biri olarak benimsenmiştir. Parlaklık ve renk açısından onu hiçbir saydam taş ile kıyaslamak mümkün değildir. Kehribara yapışan fosilleşmiş böcekler, yabani bitkilerin fazla oluşu, diğer taşlarda görülmeyen önemli özelliklerdendir ve içerisinde böcek yada bitki fosili olanlar daha değerli kabul edilir.

Kehribar, özellikle ısıtıldığı zaman elektriksel ve manyetik özelliği açığa çıkar.
Eskiden tıpta şöhrete ve epeyce kullanım alanına sahip olan kehribar, bugün bu amaçla kullanılmamaktadır. Geçmişte saflaştırılmış amber yağı isteri ve boğmacada kullanılmıştır. Aynı zamanda ilkçağlardan bu yana güzel koku, parfüm imalatında da kullanılmıştır.

Anadolu’da da yaygın olarak kullanılan amber, mürekkep imalatında da kullanılmaktadır. Kehribar olarak da bilinmekte ve takı yapımında sıklıkla kullanılmaktadır.
Gerçek kehribarın en önemli özelliği yakıldığında etrafa çam kokusu yaymasıdır. Taklit kehribar, plastik, cam, sentetik çam sakızından imal edilir. Bedenin dokunduğu kısımda terlemeyle karışık kaşıntı oluşturur.

Kehribar yani Amber içeriğindeki amber asidi doğal antibiyotik değerindedir. Bu sebeple 2. yüzyıldan buyana şifa taşı olarak kullanılmaktadır.Özellikle bağışıklığı güçlendirmek amaçlı herkesin kullanması tavsiye edilir.

Bebeklerde Kehribar Kullanımı

Son dönemlerde yeni doğan bebeklerde yoğun olarak kullanılmaya başlanmıştır. Kehribar (Amber), bebeklerin özellikle diş çıkarma dönemlerinde önemli ölçüde fayda göstermektedir. Ağrı kesicidir ve diş çıkarma sürecini kolaylaştırır. Salya azaltır,sakinleştirir, bağışıklık sistemini güçlendirir. Bebeğin rahat ve dolayısıyla uzun uyumasını sağlar. Mide ve bağırsak enzimlerini düzenlediği için kolik ve gaz sorunlarında faydalıdır. Bronşit ve astım tedavisinde destekleyicidir.

Kehribar bebekler için kolye yada bileklik olarak kullanılabilir. En uygunu kolye olarak kullanılmasıdır.

Kehribar Taşının Faydaları

  • Ağrıyan yerlere koyulduğunda ağrıları hafifletir. Kullanılan kehribarın, ağrıyan  bölgenin büyüklüğü kadar olması etkisini güçlendirmektedir.
  • Migreni hafifletir.
  • Nazara karşı koruyucudur.
  • Soğuk algınlığı, astım, guatr, bronşit ve alerji tedavisi için boyun bölgesinde kullanılır. Boğaz ve tiroid enfeksiyonlarını tedavide diğer taşlardan üstündür.
  • Sol elde oynandığında bedenin elektriğini toplar.
  • Stresi azaltır.
  • Elektrik yükünü azalttığı için depresyona karşı da faydalıdır.
  • Günlük olağan yaşantınızla, zihinsel ve ruhsal gelişiminiz arasındaki dengenin kurulmasını sağlar.
  • Bereket taşıdır. Para getiren bir taş olduğu düşünülür ve bu amaçla kasalara koyulur. (bu sadece inançla ilgilidir.)
  • Yaşamın bir yük olduğunu düşündüğünüz ve sorumluluklar altında ezildiğinizi hissettiğiniz anlarda, şifa yüklü enerjisiyle sizi canlandırır.
  • Yaşamın güzel yanlarını fark etmenizi ve böylece içinizin neşeyle dolmasını sağlar.Pozitif enerji verir.

Sertlik Derecesi : 2,5

Özgül Ağırlık : 1,10

Kimyasal Formül ve Grubu : Organik Bileşenler

Renk : Açık sarıdan kızıla kadar, bal rengi, nadiren yeşil

Çıkarıldığı Yerler : Baltık Denizi, Burma, Lübnan, Sicilya, Meksika, Romanya, Kanada, Dominik Cumhuriyeti, Polonya, Atlantik

Çakralar : Alt karın, Güneş sinirağı

yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmekMesajları Oku